Διάσημοι παίκτες βόλεϊ: Θρύλοι του παιχνιδιού

Volleyball Players

Οι θεαματικοί αθλητές που έχουν παίξει βόλεϊ και το γρήγορο, δυναμικό παιχνίδι του αθλήματος έχουν φέρει οπαδούς του βόλεϊ σε όλο τον κόσμο. Οι θρύλοι του βόλεϊ έχουν κάνει μια αξέχαστη εντύπωση στην ιστορία του αθλήματος, είτε παίζεται σε γήπεδο με άμμο είτε σε κλειστό στάδιο. Παίκτες και οπαδοί όλων των ηλικιών βρίσκουν κίνητρο στις ιστορίες τους για τη σκληρότητα, τη δέσμευση και τη φυσική τους ικανότητα. Μια ματιά στη ζωή και την καριέρα δέκα θρυλικών παικτών βόλεϊ των οποίων οι ιστορίες αποτελούν φόρο τιμής στο ήθος του παιχνιδιού παρουσιάζεται σε αυτό το άρθρο.

1. Ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς του βόλεϊ: Karch Kiraly


Πολλοί θεωρούν ότι ο Karch Kiraly είναι ο καλύτερος παίκτης βόλεϊ που έζησε ποτέ. Η Kiraly είχε μια αστρική καριέρα παίζοντας βόλεϊ τόσο στην παραλία όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Γεννήθηκε στο Τζάκσον του Μίσιγκαν το 1960. Τα δύο χρυσά Ολυμπιακά του μετάλλια (1984 και 1988 σε αγώνες κλειστού στίβου και 1996 στην παραλία) τον κάνουν μοναδικό μεταξύ των αθλητών.

Σε σύγκριση με τους αντιπάλους του, ο Kiraly ξεχωρίζει χάρη στη μεθοδική προπονητική του ρουτίνα και το έξυπνο gaming. Η ρευστότητά του και η δεξιοτεχνία του στο άθλημα φάνηκαν πλήρως όταν από το να παίζει βόλεϊ σε κλειστό χώρο στο μπιτς βόλεϊ. Ως επικεφαλής προπονητής της εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών των Ηνωμένων Πολιτειών, η Kiraly εξακολουθεί να κάνει πάταγο στο άθλημα σήμερα. το 2021, οδήγησε την ομάδα της στο πρώτο της χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

2. The Golden Girl of Beach Volleyball: Misty May-Treanor

Στο μπιτς βόλεϊ, το Misty May-Treanor είναι πρακτικά γνωστό όνομα. Η May-Treanor, η οποία γεννήθηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, το 1977, έχει κερδίσει μια σειρά από βραβεία σε όλη την καριέρα της. Αυτή και ο Ολυμπιακός σύντροφός της Kerri Walsh Jennings κέρδισαν το χρυσό το 2004, το 2008 και το 2012, με αυτή τη σειρά. Η May-Treanor υπήρξε υπόδειγμα κυριαρχίας στην παραλία χάρη στις αξιοσημείωτες αμυντικές της ικανότητες, την ταχύτητα και την αποφασιστικότητά της. Η σχέση τους με τον Γουόλς Τζένινγκς που σημειώνει ρεκόρ και κερδίζει ρεκόρ ενθουσίασε τους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο και θεωρείται ευρέως ως ένας από τους καλύτερους στην ιστορία του αθλητισμού.

3. The Tower of Power by Kerri Walsh Jennings

Η Kerri Walsh Jennings είναι ένας πραγματικός και μεταφορικός ουρανοξύστης στον κόσμο του beach volley, με ύψος 6 πόδια 3 ίντσες. Γεννημένη στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια το 1978, η Walsh Jennings είναι περισσότερο γνωστή για την απίστευτη επιτυχία της ως το ήμισυ του σχεδόν ασυναγώνιστου ζευγαριού με τη Misty May-Treanor.

Η Walsh Jennings συνέχισε να κερδίζει όταν η May-Treanor αποσύρθηκε και το 2016 μαζί με την April Ross κέρδισαν για άλλη μια φορά το χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η δεξιοτεχνία και η επιμονή της της επέτρεψαν να παραμείνει στο άθλημα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και η ικανότητά της να προσαρμόζεται σε διαφορετικούς συντρόφους χωρίς να θυσιάζει την απόδοση είναι εντυπωσιακή. Υπέρμαχος της υγείας των αθλητών και του γυναικείου αθλητισμού, η Walsh Jennings έχει επιρροή και εκτός γηπέδου.

4. Giba: A Rio De Janeiro Icon

Ένας θρύλος στον κόσμο του βόλεϊ κλειστού χώρου, ο Gilberto Amauri de Godoy Filho ακούει στο όνομα Giba. Ο Giba είναι ένας Βραζιλιάνος μπασκετμπολίστας γνωστός για την ηλεκτρισμένη παρουσία του στα γήπεδα και τον εξαιρετικό αθλητικό του χαρακτήρα. Γεννήθηκε στη Λονδρίνα το 1976.

Βασικό μέλος της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας, οδήγησε τη χώρα του σε πολλούς θριάμβους, συμπεριλαμβανομένου ενός χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου του 2004 και τριών Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων (το 2002, το 2006 και το 2010). Οι οπαδοί αγαπούσαν και φοβόντουσαν τον Γκίμπα λόγω των απίστευτων δυνατοτήτων του σερβιρίσματος και σπινθηρισμού και της ικανότητάς του να παίζει καλά υπό πίεση. Ο Giba συνεχίζει να έχει σημαντικό αντίκτυπο στο βόλεϊ ακόμα και μετά την απόσυρσή του. χρησιμοποιεί πολλά φόρουμ για να μοιραστεί την ιστορία και τον ενθουσιασμό του για το άθλημα.

5. Iron Hammer Lang Ping


Ο θρυλικός Λανγκ Πινγκ, περισσότερο γνωστός ως «Σιδερένιο Σφυρί», είναι μια αγιασμένη φιγούρα στο άθλημα του βόλεϊ. Η Λανγκ Πινγκ, η οποία γεννήθηκε στο Τιαντζίν της Κίνας, το 1960, ήταν τριανδρίας τη δεκαετία του ’80, όταν ηγήθηκε της Κίνας με πολλούς θριάμβους και ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο το 1984. Η διοίκηση του γηπέδου και οι καταστροφικές αιχμές της απέσπασαν τον έπαινο της ο κόσμος.

Ο Λανγκ Πινγκ είχε μεγάλη επιτυχία ως προπονητής μετά την αποχώρησή του από το παιχνίδι. Το 2016, έγινε η πρώτη αθλήτρια στην ιστορία του Ολυμπιακού βόλεϊ που κέρδισε το χρυσό τόσο στον αγωνιστικό όσο και στον προπονητικό ρόλο και οδήγησε την εθνική ομάδα γυναικών της Κίνας στη νίκη. Η ζωή του Λανγκ Πινγκ αποτελεί έμπνευση λόγω της επιμονής, της δημιουργικότητας και της αφοσίωσής του στο άθλημα.

Ο αριθμός έξι στη λίστα των σπουδαίων παικτών βόλεϊ κλειστού χώρου όλων των εποχών είναι ο Ρώσος τιτάνας Sergey Tetyukhin. Η Φεργκάνα του Ουζμπεκιστάν (τότε ήταν μέρος της Σοβιετικής Ένωσης) είναι όπου γεννήθηκε ο Τετιούχιν το 1975. Έγινε σύμβολο σταθερότητας και μεγαλείου κατά τη διάρκεια της εικοσαετούς καριέρας του.

Συμμετείχε σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες για τη Ρωσία, όπου κέρδισε τέσσερα μετάλλια, το πιο πρόσφατο ήταν το χρυσό το 2012. Ο Τετιούχιν επέδειξε το εκτεταμένο σετ δεξιοτήτων του παίζοντας τόσο λίμπερο όσο και εξωτερικό χιτέρα, μια θέση στην οποία έγινε διάσημα ευέλικτο. Είναι μια θρυλική φιγούρα στην ιστορία του ρωσικού βόλεϊ για τον τρόπο που οδήγησε την εθνική ομάδα τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

7. The Invention of Beach Volleyball από τον Sinjin Smith

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται το μπιτς βόλεϊ, το όνομα Sinjin Smith έρχεται αμέσως στο μυαλό. Ο Smith, ένας πρωτοπόρος που βοήθησε να φέρει το άθλημα σε ένα ευρύτερο κοινό στις ΗΠΑ και όχι μόνο, γεννήθηκε στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια το 1957.

Ο Smith και ο συνεργάτης του Randy Stoklos κέρδισαν περισσότερους από εκατό αγώνες μπιτς βόλεϊ μεταξύ των ετών 1980 και 1990. Ως αποτέλεσμα της στρατηγικής του σκέψης και της ευελιξίας του, έφερε επανάσταση στο παιχνίδι. Πέρα από τον χρόνο του στο παρκέ, ο Smith έχει κάνει πολλά για να προωθήσει το beach volley με την ιδιότητά του ως σχολιαστής και διαχειριστής, μεταξύ άλλων.

Η πιο διάσημη εικόνα της Ιταλίας: Francesca Piccinini

Λόγω του αντίκτυπου και της μακροζωίας της, η Francesca Piccinini έχει γίνει μια θρυλική φιγούρα στο γυναικείο βόλεϊ. Από τους πιο καταξιωμένους παίκτες βόλεϊ στην ιταλική ιστορία, ο Πιτσινίνι γεννήθηκε στη Μάσα της Ιταλίας το 1979 και είχε μια καριέρα που διήρκεσε πάνω από 20 χρόνια. Υπό την καθοδήγησή της, η εθνική ομάδα της Ιταλίας πέτυχε αξιοσημείωτα κατορθώματα, όπως η κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του 2002 και αμέτρητων Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων.

Η Piccinini ήταν γνωστή για τις ισχυρές επιθετικές της ικανότητες, τη σοφία και την ηγετική της ικανότητα. Πολλοί νέοι αθλητές την προσέχουν λόγω της αφοσίωσής της στο άθλημα και της κορυφαίας απόδοσής της εδώ και τα 30 της χρόνια.

9. Βόλεϊ Μεγάλος Λορέντζο Μπερνάρντι

Ο Lorenzo Bernardi, γνωστός ως “Mr. Volleyball”, χαίρει μεγάλης εκτίμησης μεταξύ των συνομηλίκων του. Η καριέρα του Μπερνάρντι, ενός παίκτη βόλεϊ που γεννήθηκε το 1968 στο Τρέντο της Ιταλίας, πιστοποιεί το ταλέντο, την προσαρμοστικότητα και την αγάπη του για το άθλημα. Κέρδισε πολλά διεθνή πρωταθλήματα και ήταν αναπόσπαστο στοιχείο της εθνικής ομάδας της Ιταλίας τη δεκαετία του 1990, όταν κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 1990 και ξανά το 1994. \

Στο γήπεδο, ο Μπερνάρντι ήταν διάσημος για τα δυνατά σερβίς του, τα ακριβή αιχμή του και το στρατηγικό του μυαλό. Έκανε μια ομαλή μετάβαση από παίκτη σε προπονητή μετά την αποχώρησή του, επιτρέποντάς του να συνεχίσει να δίνει πίσω στο άθλημα που αγαπά. Ο Μπερνάρντι είναι ένας γνήσιος θρύλος του παιχνιδιού αφού ο αντίκτυπός του φτάνει γενιές.

Δέκα. Kim Yeon-koung: Ένα αστέρι του βόλεϊ από τη Νότια Κορέα


Χάρη στην απίστευτη δεξιοτεχνία και την παρακινητική ιστορία της, η Kim Yeon-koung έχει γίνει σούπερ σταρ του βόλεϊ. Ο Κιμ ήταν ένας τρομερός αντίπαλος σε παγκόσμια και εθνική κλίμακα από τη γέννησή του το 1988 στην πόλη Ανσάν της Νότιας Κορέας.

Μια σειρά από μετάλλια MVP πρωταθλημάτων και τουρνουά είναι μεταξύ των πολλών διακρίσεων που έχει λάβει για τις δυνατές αιχμές, την προσαρμοστικότητα και την εξαιρετική ηγεσία της. Ο Κιμ είχε τεράστια επιρροή στην εθνική ομάδα της Νότιας Κορέας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα αξιοσημείωτα αποτελέσματα σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Έχει γίνει θρύλος στο άθλημα χάρη στην επίμονη επιδίωξη της αριστείας και τη χαρισματική της ηγεσία.

Συνοψίζοντας

Οι 10 ζωές αυτών των σπουδαίων του βόλεϊ δείχνουν πόσο απαραίτητη είναι η επιμονή, το πάθος και η δέσμευση για την επιτυχία στα μεγαλύτερα επίπεδα του αθλήματος. Ο μοναδικός αντίκτυπος που είχε ο καθένας από αυτούς τους παίκτες στο βόλεϊ είναι αμέτρητος και οι ιστορίες επιμονής και επιτυχίας τους έχουν χρησιμεύσει ως έμπνευση για πολλούς.

Το βόλεϊ ενσαρκώνεται από αυτούς τους αθλητές: την υπεροχή της Misty May-Treanor στην παραλία, την εξαιρετική προσαρμοστικότητα του Karch Kiraly και την ηγεσία και τη λαμπρότητα του Kim Yeon-koung. Ακόμη και καθώς το άθλημα εξελίσσεται και αλλάζει, οι αναμνήσεις αυτών των εικονιδίων σίγουρα θα ζουν στις καρδιές και στο μυαλό των οπαδών και των παικτών όλων των ηλικιών.

Similar Posts