Διαστάσεις γηπέδων Pickleball – Τυποποιημένο μέγεθος και μετρήσεις (2023)

Pickleball Court

Το Pickleball, ένα δημοφιλές άθλημα που έχει τις ρίζες του στον 16ο αιώνα, έχει υιοθετηθεί ευρέως σε όλο τον κόσμο. Αυτό έχει δώσει στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο πολλές ευκαιρίες να εξοικειωθούν με το άθλημα και τους κανονισμούς του. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο υπάρχουν περισσότερα γήπεδα τένις στις προαστιακές κοινότητες και αθλητικές εγκαταστάσεις από τα γήπεδα pickleball, τα οποία εφευρέθηκαν το 1965.

Το Pickleball είναι μια γρήγορη και διασκεδαστική δραστηριότητα που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής σε ανθρώπους όλων των ηλικιών. Ένα από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά του αθλήματος είναι η μοναδική του διάταξη γηπέδου . Ένα μείγμα μπάντμιντον, τένις και πινγκ πονγκ, το pickleball παίζεται σε ένα συμπαγές γήπεδο με δίχτυ και διάτρητη πλαστική μπάλα. Το παιχνίδι παίζεται σε ομάδες και ακολουθεί κανόνες παρόμοιους με το τένις, αλλά με κάποιες διαφορές.

Τι είναι ένα γήπεδο Pickleball;

Το γήπεδο pickleball είναι μια ειδικά κατασκευασμένη επιφάνεια παιχνιδιού για το άθλημα του pickleball. Το γήπεδο έχει γενικά ορθογώνιο σχεδιασμό, περίπου 20 πόδια επί 44 πόδια για ομάδες και 20 πόδια επί 34 πόδια για σόλο. Κατά την κατασκευή ενός γηπέδου pickleball, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια ποικιλία υλικών για την επιφάνεια, όπως σκυρόδεμα, άσφαλτος ή πλακάκι για αθλήματα.

Το δίχτυ είναι μια ουσιαστική πτυχή που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τη διαδικασία σχεδιασμού. Τα δίχτυα Pickleball είναι παρόμοια με τα δίχτυα του τένις στο ότι είναι πιο κοντά και χαμηλότερα, με ύψος 36 ίντσες στα πλάγια και 34 ίντσες στο κέντρο.

Όσον αφορά το μέγεθος του γηπέδου, οι ειδικοί συνιστούν τουλάχιστον 24 πόδια επί 54 πόδια, συμπεριλαμβανομένων των εκτός ορίων ζωνών. Ένα γήπεδο με διαστάσεις 30 πόδια επί 60 πόδια θεωρείται το τέλειο μέγεθος για την καλύτερη εμπειρία παιχνιδιού, εάν έχετε το πλεονέκτημα του επιπλέον δωματίου.

Πώς να παίξετε Pickleball;

Υπάρχει κάτι πιο ευχάριστο από ένα γύρο τουρσί; Μην ανησυχείτε αν δεν ξέρετε πώς να παίξετε pickleball. Το Pickleball σε ένα γήπεδο απαιτεί την τήρηση συγκεκριμένων κανόνων και κανονισμών προκειμένου να υπάρχει ένας διασκεδαστικός και δίκαιος ανταγωνισμός.

Αρχικά, το γήπεδο χωρίζεται σε δύο μισά, ένα για κάθε ομάδα. Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να χτυπήσει η μπάλα πάνω από το δίχτυ στο μισό του γηπέδου της αντίπαλης ομάδας, ενώ εμποδίζει την αντίπαλη ομάδα να κάνει το ίδιο. Πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένα κουπί για να χτυπήσει την μπάλα μπρος-πίσω στο φιλέ.

Όταν η αντίπαλη ομάδα δεν καταφέρει να ανακτήσει την μπάλα ή τη χτυπήσει εκτός ορίων, δίνονται πόντοι. Η ομάδα με τους περισσότερους πόντους στο τέλος του παιχνιδιού κερδίζει. Επιπλέον, μετά από κάθε παιχνίδι, οι παίκτες πρέπει να αλλάζουν πλευρά του γηπέδου και να εναλλάσσουν σερβίς.

Προδιαγραφές Δικαστηρίου

Είναι δυνατόν να μετατραπεί ένα γήπεδο τένις ή μπάντμιντον σε γήπεδο pickleball; Κατασκευάζετε πολυδικαστήριο; Κατασκευάζετε ένα νέο γήπεδο pickleball από την αρχή; Όποια και αν είναι η περίπτωσή σας, είναι απαραίτητο να έχετε κατά νου το κανονικό μέγεθος των γηπέδων pickleball και στη συνέχεια να τα προσαρμόσετε ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του συγκεκριμένου προγράμματός σας.

Οι προδιαγραφές του γηπέδου είναι οι κατευθυντήριες γραμμές και οι κανόνες που ρυθμίζουν το σχεδιασμό και την κατασκευή ενός γηπέδου μπάσκετ, τένις ή pickleball. Ακολουθεί μια λίστα με σημαντικές προδιαγραφές δικαστηρίου που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την κατασκευή ή την ανακαίνιση ενός δικαστηρίου:

1) Μέγεθος: Το επίσημο μέγεθος ενός γηπέδου pickleball είναι 20 πόδια πλάτος (6,10 m) επί 44 πόδια μήκος (13,41 m) για παιχνίδι διπλού και 20 πόδια (6,10 m) επί 34 πόδια (9,14 m) για μονό παιχνίδι.

2) Επιφάνεια: Η επιφάνεια ενός γηπέδου pickleball μπορεί να είναι κατασκευασμένη από διάφορα υλικά, όπως σκυρόδεμα, άσφαλτο ή αθλητικά πλακάκια, αλλά είναι σημαντικό να έχει αντιολισθητική επιφάνεια για να διασφαλιστεί ότι οι παίκτες έχουν σωστή βάση κατά τη διάρκεια παίζω.

3) Διαστάσεις:  Οι διαστάσεις του γηπέδου πρέπει να μετρώνται στο εξωτερικό της περιμετρικής και των γραμμών ζώνης χωρίς βόλι. Όλες οι γραμμές πρέπει να έχουν πλάτος 2 ίντσες (5,08 cm) και το ίδιο χρώμα, οπτικά σε αντίθεση με το χρώμα της επιφάνειας παιχνιδιού.

4) Φωτισμός: Ο επαρκής φωτισμός είναι απαραίτητος για ένα γήπεδο pickleball, καθώς επιτρέπει το βραδινό παιχνίδι και αυξάνει την όραση των παικτών.

Σημείωση: Γενικά, είναι σημαντικό να εξετάζονται όλες αυτές οι παράμετροι κατά το σχεδιασμό ή την ανακατασκευή ενός γηπέδου pickleball για να διασφαλιστεί ότι το γήπεδο είναι ασφαλές και κατάλληλο για το παιχνίδι. Η διαβούλευση με ειδικούς στον τομέα θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι το δικαστήριο πληροί όλες τις απαραίτητες οδηγίες και κανονισμούς.

 

Περιοχές και Γραμμές

Το Pickleball είναι ένα παιχνίδι που παίζεται σε ένα γήπεδο με προκαθορισμένες ζώνες και λωρίδες που πρέπει να ακολουθούν οι παίκτες ενώ παίζουν. Η κατανόηση αυτών των περιοχών και λωρίδων είναι ζωτικής σημασίας για να παίξετε το παιχνίδι σωστά και με ασφάλεια. Ακολουθεί μια λίστα με σημαντικές περιοχές και λωρίδες σε ένα γήπεδο pickleball:

1) Χώρος σέρβις: Η περιοχή σέρβις βρίσκεται στο πίσω μέρος του γηπέδου και είναι εκεί που στέκεται ο διακομιστής για να σερβίρει την μπάλα. Ο διακομιστής πρέπει να κρατά και τα δύο πόδια πίσω από τη γραμμή εξυπηρέτησης κατά το σερβίρισμα.

2) Ζώνη χωρίς βόλεϊ: Η ζώνη χωρίς βόλεϊ, γνωστή και ως «κουζίνα», είναι η περιοχή εντός 7 ποδιών (2,13 m) από το φιλέ και στις δύο πλευρές της κεντρικής γραμμής. Οι παίκτες δεν επιτρέπεται να κάνουν βόλεϊ εντός αυτής της ζώνης.

3) Baseline: Η γραμμή βάσης είναι η πίσω γραμμή του γηπέδου. Εάν η μπάλα προσγειωθεί πάνω ή ακόμα και πίσω από αυτή τη γραμμή, δηλώνεται άουτ.

4) Κεντρική γραμμή:  Η κεντρική γραμμή είναι παράλληλη με το φιλέ, χωρίζοντας το γήπεδο στη μέση. Μια μπάλα που προσγειώνεται σε αυτή τη γραμμή θεωρείται ότι παίζει.

5) Διπλές λωρίδες:  Το γήπεδο χωρίζεται σε τρεις λωρίδες για διπλό παιχνίδι, με μία λωρίδα στα δεξιά, μία στα αριστερά και μία στο κέντρο. Κατά την επιστροφή της μπάλας, οι παίκτες πρέπει να παραμείνουν εντός της καθορισμένης λωρίδας τους.

6) Περίφραξη γηπέδου: Η περίφραξη γύρω από το γήπεδο περικλείει το γήπεδο και παρέχει ασφάλεια για παίκτες και θεατές. Βοηθά επίσης να κρατήσει την μπάλα εντός των ορίων του γηπέδου και να την αποτρέψει από το να βγει εκτός παιχνιδιού.

Καθαρές προδιαγραφές και μέγεθος

Το δίχτυ είναι ένα κρίσιμο συστατικό ενός γηπέδου pickleball, καθώς χρησιμεύει ως διαχωριστική γραμμή μεταξύ των δύο ομάδων και είναι ο στόχος για τους παίκτες να χτυπήσουν την μπάλα πάνω. Ακολουθεί μια λίστα με σημαντικές προδιαγραφές διχτυού για pickleball:

1) Ύψος: Το κέντρο του διχτυού πρέπει να έχει ύψος 34 ίντσες (2,83 πόδια) και οι πόλοι πρέπει να έχουν ύψος 36 ίντσες (3 πόδια). Αυτό είναι το κανονικό ύψος του pickleball και απαιτείται για να περάσει η μπάλα από το δίχτυ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

2) Μήκος: Το φιλέ πρέπει να έχει πλάτος 20 πόδια και να εκτείνεται σε όλο το πλάτος του γηπέδου.

3) Υλικό: Το δίχτυ μπορεί να κατασκευαστεί από οποιοδήποτε διχτυωτό ύφασμα που εμποδίζει μια μπάλα να περάσει μέσα από αυτό.

4) Ένταση διχτυού: Η τάση καθαρού αναφέρεται στο ποσό της τάσης ή της δύναμης που εφαρμόζεται σε ένα δίχτυ ή άλλη κατασκευή. Σε αυτή την περίπτωση, η καθαρή τάση είναι μεταξύ 20 και 22 λίβρες.

5) Δημοσιεύσεις: Οι αναρτήσεις πρέπει να φέρουν επένδυση για να αποφευχθεί ο τραυματισμός. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε περιοχές όπου οι παίκτες μπορεί να έρθουν σε επαφή με τις θέσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

6) Σχοινί: Χρησιμοποιείται για το δέσιμο του διχτυού στους στύλους. Για να διασφαλίσετε ότι το δίχτυ παραμένει ακίνητο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, είναι σημαντικό να έχετε μια ασφαλή μέθοδο.

7) Κεντρικός ιμάντας: Ένας τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι με τη χρήση ενός κεντρικού ιμάντα, ο οποίος χρησιμοποιείται για τη διατήρηση του κεντρικού ύψους του διχτυού. Αυτό όχι μόνο διατηρεί το σωστό ύψος του διχτυού αλλά μειώνει επίσης την ανάγκη για συχνές ρυθμίσεις.

Περίφραξη Περιμετρικά

“Περιμετρική περίφραξη” αναφέρεται στο φράγμα που περιβάλλει ένα γήπεδο pickleball. Αυτή η περίφραξη έχει σκοπό να κρατήσει την μπάλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να αποτρέψει τη διαφυγή της. Η περίφραξη μπορεί να κατασκευαστεί από διάφορα υλικά, όπως κρίκος αλυσίδας, βινύλιο ή ξύλο. Είναι συνήθως 36 ίντσες ύψος για να επιτρέπει στους παίκτες να βλέπουν και να παίζουν εύκολα την μπάλα.

Είναι επίσης για να μην πάει η μπάλα έξω από το γήπεδο και να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται έξω από το γήπεδο. Η περίφραξη μπορεί επίσης να έχει πύλη ή πόρτα για την είσοδο και έξοδο των παικτών από το γήπεδο. Η περίφραξη είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ακεραιότητας του αγωνιστικού χώρου και τη διασφάλιση ότι οι παίκτες έχουν μια ασφαλή και ευχάριστη εμπειρία.

Πού να ρυθμίσετε το γήπεδο Pickleball;

Όταν αποφασίζετε για μια τοποθεσία για τη δημιουργία ενός γηπέδου pickleball, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη διάφορους παράγοντες. Πρώτα και κύρια, η επιφάνεια του γηπέδου πρέπει να είναι επίπεδη και να παρέχει μια σταθερή εμπειρία παιχνιδιού. Δεύτερον, το γήπεδο πρέπει να βρίσκεται σε χώρο με επαρκή φωτισμό για παιχνίδι τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα. Το γήπεδο θα πρέπει να βρίσκεται σε τοποθεσία που να είναι εύκολα προσβάσιμη για τους παίκτες και να έχει άφθονο χώρο για πάρκινγκ και καθίσματα.

Επιπλέον, το γήπεδο θα πρέπει να τοποθετηθεί σε μέρος που να είναι μακριά από πιθανούς κινδύνους όπως δέντρα, καλώδια ρεύματος και κτίρια. Επιπλέον, θα πρέπει να βρίσκεται σε σημείο ορατό στο κοινό. Αυτό θα επιτρέψει στους ανθρώπους να γνωρίζουν ότι το γήπεδο υπάρχει και θα αυξήσει τις πιθανότητες να προσελκύσουν περισσότερους παίκτες. Τέλος, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι το δικαστήριο συμμορφώνεται με τυχόν σχετικούς κανονισμούς ή νόμους περί ζωνών.

συμπέρασμα

Συμπερασματικά, οι διαστάσεις, οι περιοχές, οι προδιαγραφές και η περίμετρος περίφραξης ενός γηπέδου pickleball είναι όλα κρίσιμα στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη δημιουργία ενός προγράμματος pickleball. Το τυπικό μέγεθος ενός γηπέδου είναι 20 επί 44 πόδια, με ύψος 34 ίντσες στο κέντρο και 36 ίντσες στους στύλους. Η επιφάνεια του γηπέδου πρέπει να είναι επίπεδη, να έχει επαρκή φωτισμό και να είναι εύκολα προσβάσιμη για τους παίκτες. Η περίμετρος της ξιφασκίας είναι σημαντική για τη διατήρηση της μπάλας εντός του αγωνιστικού χώρου και την ασφάλεια των παικτών. Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά τα στοιχεία, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το γήπεδο pickleball σας είναι ασφαλές, ευχάριστο και πληροί τους τυπικούς κανονισμούς.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τις προδιαγραφές και το μέγεθος του δικτύου

1. Ποιες είναι οι τυπικές προδιαγραφές καθαρού για ένα τυπικό γκολ ποδοσφαίρου;

Οι τυπικές καθαρές προδιαγραφές για ένα τυπικό γκολ ποδοσφαίρου είναι οι εξής:

  • Μήκος: 8 πόδια (2,44 μέτρα)
  • Ύψος: 8 πόδια (2,44 μέτρα)
  • Βάθος: 3 πόδια (0,91 μέτρα)
  • Μέγεθος ματιών: 4 ίντσες (10 εκατοστά)

2. Υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις καθαρού μεγέθους για διαφορετικά αθλήματα;

Ναι, διαφορετικά αθλήματα μπορεί να έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις καθαρού μεγέθους. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

  • Τένις: Το δίχτυ πρέπει να έχει πλάτος 42 πόδια (12,8 μέτρα) και ύψος 0,914 μέτρα στο κέντρο.
  • Βόλεϊ: Το δίχτυ πρέπει να έχει πλάτος 32 πόδια (9,75 μέτρα) και ύψος 2,43 μέτρα για τους αγώνες ανδρών. Για τους αγώνες γυναικών, το ύψος είναι συνήθως 7 πόδια, 4,25 ίντσες (2,24 μέτρα).
  • Μπάντμιντον: Το δίχτυ πρέπει να έχει πλάτος 20 πόδια (6,1 μέτρα) και ύψος 1,55 μέτρα.

3. Μπορούν οι καθαρές προδιαγραφές να προσαρμοστούν για μεμονωμένες ανάγκες;

Ναι, οι καθαρές προδιαγραφές μπορούν συχνά να προσαρμοστούν για να ταιριάζουν στις μεμονωμένες ανάγκες. Πολλοί προμηθευτές αθλητικού εξοπλισμού προσφέρουν δίχτυα σε διάφορα μεγέθη και υλικά για να καλύψουν συγκεκριμένες απαιτήσεις. Εάν έχετε μοναδικές διαστάσεις ή προτιμήσεις, μπορείτε να εξερευνήσετε προσαρμοσμένες επιλογές δικτύου με τον προμηθευτή ή τον κατασκευαστή.

4. Ποιο είναι το μέγεθος των ματιών ενός τυπικού διχτυού μπάσκετ;

Το μέγεθος των ματιών ενός τυπικού διχτυού μπάσκετ είναι συνήθως περίπου 4 ίντσες (10 εκατοστά). Αυτό το μέγεθος επιτρέπει στην μπάλα να περνάει ομαλά μέσα από το δίχτυ, διασφαλίζοντας παράλληλα το σχήμα και την αντοχή της.

Similar Posts