Τι είναι το Walkover στο τένις; Ένας ολοκληρωμένος οδηγός(2023)

What is Walkover in Tennis

Το τένις είναι ένα άθλημα που περιλαμβάνει στρατηγική, δεξιότητες και σκληρό ανταγωνισμό. Ενώ οι αγώνες είναι συνήθως έντονοι και συναρπαστικοί, υπάρχουν περιπτώσεις όπου ένας αγώνας δεν εξελίσσεται όπως είχε προγραμματιστεί για διάφορους λόγους. Ένα τέτοιο σενάριο είναι ένα “walkover. Σε αυτό το άρθρο, θα εμβαθύνουμε στην έννοια του Τι είναι το Walkover στο τένις , διερευνώντας τους κανόνες, τις επιπτώσεις και τις κοινές καταστάσεις όπου εμφανίζεται.

Εισαγωγή

Στη σφαίρα του τένις, το walkover αναφέρεται σε μια μοναδική κατάσταση που συμβαίνει όταν ένας παίκτης ή μια ομάδα διπλών δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί, με αποτέλεσμα ο αντίπαλός τους να προκριθούν αυτόματα στον επόμενο γύρο ή να κερδίσουν τον αγώνα χωρίς να χρειαστεί να παίξουν ούτε ένα σημείο. Το Walkovers μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, που κυμαίνονται από τραυματισμό και ασθένεια έως αποκλεισμούς και αποχωρήσεις. Η κατανόηση της δυναμικής των περιπάτων είναι απαραίτητη τόσο για τους παίκτες όσο και για τους οπαδούς για να κατανοήσουν τις αποχρώσεις αυτής της πτυχής του παιχνιδιού.

Τι είναι το walkover στο τένις;

Το περπάτημα στο τένις συμβαίνει όταν ένας παίκτης ή μια ομάδα δεν μπορεί να συμμετάσχει σε έναν προγραμματισμένο αγώνα, δίνοντας έτσι στον αντίπαλό του μια ελεύθερη πάσα στον επόμενο γύρο ή μια νίκη χωρίς να αγωνιστεί πραγματικά στο γήπεδο. Είναι ένας όρος που προέρχεται από την ιδέα ότι ο αντίπαλος μπορεί να «περπατήσει» στην επόμενη φάση του τουρνουά λόγω απουσίας ανταγωνισμού.

Κανόνες που διέπουν τα Walkovers

Οι κανόνες που αφορούν τα περπάτημα στο τένις περιγράφονται συνήθως στους επίσημους κανονισμούς του τουρνουά. Αυτοί οι κανόνες μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς από το ένα γεγονός στο άλλο, αλλά γενικά ακολουθούν αυτές τις αρχές:

 • Ειδοποίηση: Εάν ένας παίκτης ή μια ομάδα δεν μπορεί να συμμετάσχει σε έναν αγώνα, συχνά απαιτείται να ειδοποιήσει τους υπεύθυνους του τουρνουά το συντομότερο δυνατό. Αυτό επιτρέπει στους διοργανωτές να κάνουν τις απαραίτητες προσαρμογές στο πρόγραμμα.
 • Χρόνος: Ο χρόνος της ειδοποίησης είναι κρίσιμος. Εάν ένας παίκτης αποσυρθεί πριν γίνει η επίσημη κλήρωση του τουρνουά, ο αντίπαλός του θα λάβει έναν “τυχερό χαμένο”, κάποιον που αρχικά δεν προκρίθηκε για την κύρια κλήρωση, αλλά έχει μια δεύτερη ευκαιρία λόγω αποσύρσεων.
 • Ιατρικοί λόγοι: Σε περιπτώσεις τραυματισμού ή ασθένειας, ενδέχεται να ζητηθεί από τους παίκτες να προσκομίσουν ιατρική τεκμηρίωση για να δικαιολογήσουν την αδυναμία τους να αγωνιστούν. Αυτό αποτρέπει την κακή χρήση του κανόνα περίπατου.
 • Συνέπειες: Ο παίκτης ή η ομάδα που παραχωρεί το walkover συνήθως αντιμετωπίζει ποινές, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν πρόστιμα ή ακόμα και αποβολή, ανάλογα με τις περιστάσεις.

Σενάρια που οδηγούν σε Walkovers

 • Τραυματισμός ή ασθένεια: Ίσως ο πιο συνηθισμένος λόγος για περπάτημα, τραυματισμούς ή ασθένειες που εμποδίζουν έναν παίκτη να αποδώσει τα μέγιστα μπορεί να οδηγήσει σε αποχώρηση. Η ασφάλεια των παικτών είναι κορυφαία προτεραιότητα και ο ανταγωνισμός σε σωματική δυσφορία συχνά αποθαρρύνεται.
 • Συγκρούσεις προγραμματισμού: Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι παίκτες μπορεί να συμμετέχουν σε πολλά τουρνουά και μπορεί να προκύψουν συγκρούσεις προγραμματισμού. Εάν ένας παίκτης εξακολουθεί να είναι ενεργός σε ένα άλλο γεγονός και δεν μπορεί να φτάσει στον προγραμματισμένο αγώνα του, μπορεί να προκύψει περπάτημα.
 • Αποκλεισμοί: Οι παίκτες που παραβιάζουν τους κανόνες ή τον κώδικα συμπεριφοράς ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αποκλεισμό από ένα τουρνουά. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αποτυχία των αντιπάλων τους σε επόμενους αγώνες.
 • Αποσύρσεις: Οι παίκτες μπορούν οικειοθελώς να αποσυρθούν από ένα τουρνουά για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών ζητημάτων, έλλειψης προετοιμασίας ή απρόβλεπτων περιστάσεων.
 • Μη εμφάνιση: Η αποτυχία εμφάνισης σε έναν αγώνα χωρίς την κατάλληλη αιτιολόγηση μπορεί να οδηγήσει σε αποχώρηση. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε παρεξηγήσεις, ταξιδιωτικά ζητήματα ή άλλους παράγοντες.

Συνέπειες ενός Walkover

Τι είναι το Walkover στο τένις

-Βαθμολογία και πόντοι

Ένα περπάτημα επηρεάζει την κατάταξη και την κατανομή πόντων. Ο παίκτης που λαμβάνει ένα walkover παίρνει τους βαθμούς που θα κέρδιζε κερδίζοντας τον αγώνα, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την κατάταξή του.

– Φήμη παίκτη

Οι αποσύρσεις μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τους παίκτες. Οι συχνές περιπλανήσεις μπορεί να οδηγήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τη δέσμευση και την αφοσίωση ενός παίκτη στο άθλημα.

-Απογοήτευση κοινού

Οι οπαδοί πληρώνουν για να παρακολουθήσουν αγώνες και μια βόλτα μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση, με τους θεατές να χάνουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναρπαστικό παιχνίδι.

Πρόληψη και λύσεις Walkover

-Καθαρή Επικοινωνία

Η βελτιωμένη επικοινωνία μεταξύ των παικτών, των διοργανωτών και του ιατρικού προσωπικού μπορεί να βοηθήσει στην πρόβλεψη και τη διαχείριση πιθανών καταστάσεων φυγής.

– Ευέλικτο Προγραμματισμό

Οι διοργανωτές θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τα προγράμματα και τις δεσμεύσεις των παικτών κατά τη δημιουργία του προγράμματος του τουρνουά, μειώνοντας την πιθανότητα πεζών.

– Ευαισθητοποίηση για την υγεία και τη φυσική κατάσταση

Η προώθηση της σωματικής ευεξίας των παικτών μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη τραυματισμών που μπορεί να οδηγήσουν σε πεζοπορία.

Walkovers έναντι προεπιλογών: ποια είναι η διαφορά;

Το περπάτημα συμβαίνει όταν ένας παίκτης δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί σε έναν αγώνα λόγω περιστάσεων πέρα ​​από τον έλεγχό του, όπως τραυματισμός, ασθένεια ή προσωπική έκτακτη ανάγκη. Στον άλλο παίκτη απονέμεται η νίκη από προεπιλογή.

Μια προεπιλογή προκύπτει όταν ένας παίκτης δεν μπορεί να αγωνιστεί σε έναν αγώνα λόγω των δικών του ενεργειών, όπως η άρνηση να παίξει, η καθυστερημένη εμφάνιση ή η παράβαση των κανόνων. Στον άλλο παίκτη απονέμεται η νίκη από προεπιλογή, αλλά μπορεί επίσης να τιμωρηθεί από τους διοργανωτές του τουρνουά.

Ακολουθούν μερικές από τις βασικές διαφορές μεταξύ των δρομολογίων και των προεπιλογών:

 • Λόγος:  Η παρέκκλιση οφείλεται συνήθως σε περιστάσεις πέρα ​​από τον έλεγχο ενός παίκτη, ενώ η προεπιλογή είναι αποτέλεσμα της συμπεριφοράς ενός παίκτη ή της αδυναμίας να ακολουθήσει τους κανόνες.
 • Συνέπειες:  Ένας παίκτης που λαμβάνει ένα walkover προκρίνεται στον επόμενο γύρο του τουρνουά χωρίς να χρειάζεται να παίξει αγώνα, ενώ ένας παίκτης που κερδίζει από προεπιλογή απονέμεται η νίκη αλλά δεν προκρίνεται στον επόμενο γύρο.
 • Ποινή: Ένας παίκτης που αστοχεί μπορεί επίσης να τιμωρηθεί από τους διοργανωτές του τουρνουά, όπως με πρόστιμο ή αποκλεισμό.

Συχνές ερωτήσεις

Ε: Μπορεί ένα walkover να επηρεάσει την κατάταξη ενός παίκτη;

Α: Ναι, τα walkovers μπορούν να επηρεάσουν την κατάταξη ενός παίκτη. Οι πόντοι απονέμονται συχνά με βάση την απόδοση σε τουρνουά, επομένως η απώλεια ενός αγώνα μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των πόντων κατάταξης.

Ε: Μπορεί ένας παίκτης να ζητήσει αναβολή για να αποφύγει το περπάτημα;

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα τουρνουά ενδέχεται να επιτρέπουν αναβολές, αλλά εξαρτάται από τις πολιτικές των διοργανωτών και τις συγκεκριμένες συνθήκες.

Ε: Είναι πιο συνηθισμένα τα walkover σε συγκεκριμένους τύπους τουρνουά;

Α: Τα Walkovers μπορούν να συμβούν σε οποιοδήποτε τουρνουά, αλλά μπορεί να είναι πιο διαδεδομένα σε μεγαλύτερα τουρνουά με ταραχώδη προγράμματα και περισσότερους αγώνες για να παίξετε.

Ε: Πώς επηρεάζουν τα walkover τη δικαιοσύνη ενός τουρνουά;

Τα Walkovers μπορούν να θεωρηθούν τόσο ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ευημερία των παικτών όσο και ως πιθανή διατάραξη του ρυθμού του τουρνουά. Η επίτευξη ισορροπίας μεταξύ των δύο είναι απαραίτητη για τον θεμιτό ανταγωνισμό.

Ερ.: Οι περιπατήσεις είναι πιο συχνές στο επαγγελματικό τένις ή σε ερασιτεχνικό επίπεδο;

Τα Walkovers μπορούν να συμβούν σε οποιοδήποτε επίπεδο παιχνιδιού, αλλά μπορεί να είναι πιο συνηθισμένα σε εκδηλώσεις χαμηλότερης βαθμίδας όπου οι προκλήσεις υλικοτεχνικής υποστήριξης είναι πιο διαδεδομένες.

Ε: Μπορεί ένα walkover να επηρεάσει τη φήμη ενός παίκτη;

Ανάλογα με τις περιστάσεις, ένα περπάτημα μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο ένας παίκτης γίνεται αντιληπτός από τους θαυμαστές, τους συνομηλίκους και τα μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στη φήμη ενός παίκτη.

Συμπέρασμα: Τι είναι το Walkover στο τένις;

Στον δυναμικό και ανταγωνιστικό κόσμο του τένις, τα walkover αντιπροσωπεύουν μια μοναδική πτυχή που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τα τουρνουά και τους παίκτες. Είτε λόγω τραυματισμού, είτε λόγω συγκρούσεων προγραμματισμού, είτε λόγω άλλων λόγων, οι μετακινήσεις παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων των αγώνων και επηρεάζουν την κατάταξη των παικτών. Κατανοώντας τι είναι το Walkover στο τένις και τους κανόνες, τις συνέπειες και τα σενάρια που περιβάλλουν τα walkover, οι λάτρεις του τένις αποκτούν μια βαθύτερη εκτίμηση για την πολυπλοκότητα του αθλήματος.

Similar Posts